Lookbook

RENOVATION

Empordà (Costa Brava, Spain)

Renovation of a townhouse keeping the original walls and mixing with a modern style.
The house is narrow, in order to give the impression of space we created a suspended staircase with glass railing.
The attic was raw, when we discovered the space under the roof, we created an entire floor for the children with a shower-room and the laundry room.

RENOVATION AND EXTENSION

Empordà (Costa Brava, Spain)

On this plot of land there was an old house from the 80s divided into 2 unfinished floors, the project was entirely rethought by Niki N. to become a second residential villa, a retreat for a family that lives in Geneva and receives friends from all over the world.

We joined the 2 floors by a large staircase in the middle, to avoid corridors in the house and on which the roof was opened to get natural light to it. A few extensions were made to restructure the original rectangular aspect of the building.

The upper level is an open space with different individual spaces to enjoy family time, the kitchen is situated in a strategic spot in the middle of the property, to be able to control from there the entire upper floor, the terrace and the swimming pool, providing a lot of social moments. Windows were enlarged to maximise the stunning views.

The garden was entirely replanned, with a driveway and a large pool to give coherence to the big house, the outside terrace was done in natural travertine stone. All inside and outside metal work was tailor made by a craftsman and designed by us.

From a sustainable point of view, many sustainable materials were used, all work was carried out by local craftsmen and no stones were purchased to build the walls in the garden and the wine cellar, as all rocks came from digging out the pool.

Most of the FF&E (Furniture, Fixtures, and Equipment) were tailor made (bathrooms, office, living room, extra large terrace furniture…), for example, we created a big round table in natural oak to fit perfectly the dining space, manufactured by a local craftsman. The rest of the furniture, lighting and decoration came from designers such as Paola Navone (Gervasoni), GAN rugs, Ethnicraft, Roche Bobois, Miguel Mila, Normann Copenhagen…. The fabrics such as curtains, bedheads… are linen and cottons also tailor made by a local craftsman. The outdoor cushions were made in canvas upholstery that can stay out all summer.

RENOVATION AND REFURBISHMENT

Paris (France)

Together with a Parisian architect, renovation of a 90 sq. meters « pied à terre » in Paris, opening up and rearranging the space to create a better movement, putting the kitchen into the living room and gaining space for 2 en-suite bedrooms.

We renovated one bathroom and added a second bathroom to the other bedroom. Bedheads with inbuilt lighting were tailor made. You can see the finished look on Instagram: @architecture_galaktik.

HOME STAGING

Empordà (Costa Brava, Spain)

The owners of this villa asked me to homestage the entire house as they are planning to sell it in the near future.

I brightened up the whole house with white and beige colours which gave coherence to the entire property. I tried to leave as many personal belongings as I could so they would still feel at home until they decide to put it on the market to sell.

BEFORE

AFTER

RENOVATION

Paris / Roland Garros (France)

We were asked to rethink this entire flat with a tight budget, a young family inherited this 70 sq. meter flat that hadn’t been renovated since the Second World War, there was not even a bathroom in the flat! We replanned the entire layout, creating a bedroom with a dressing space and an extra room for the baby. In most of the flat we were able to recuperate the old parquet floor. We managed to create a bathroom with a laundry corner and a separate toilet. A brand new kitchen was installed as well. Year 2011.

BEFORE

AFTER

RENOVATION

Geneva (Switzerland)

In this project we were asked to renovate one floor, make one ensuite bedroom instead of the 2 existing bedrooms.

We created a bathroom and added a dressing-room between the sleeping area and the bathroom. We kept the walls of the dressing room low, not full ceiling height, which gave more space to the entire bedroom.

We designed a bespoke bedhead with bespoke bedside tables and lighting.

CONCEPT CREATION AND REFURBISHMENT

Geneva (Switzerland)

Creation of 2 new bedrooms for a family with pre-teen twins who have asked us to transform their baby rooms into 2 new concepts. The 2 girls have quite a different taste in style, one asked for a romantic bedroom and the other for a Harley Davidson style bedroom. After listening to their comments, we created a concept, a decoration mood-board and a few 3D images to see if the style was in line with them. The next step is the finishing of the project followed by the choice of paint and wallpapers, the refurbishment and the furnishing.